tisdag, december 25

du har visor i ditt hår och poesi i dina sår.

igår var en perfekt julafton.
vaknade på soffan med granen i halva näsan och alla vet ju att grandoft betyder jul så jag vaknade och kände att alla sinnen skrek om vilken underbar dag det skulle bli. har jag någonsin fel? ja, det har jag men om julaftonen hade jag iaf rätt. gick upp ur soffan, ruskigt utvilad och med ett leende på läpparna. eftersom all mat och så redan var fixad blev det inte heller någon stress utan vi hade en lugn förmiddag här hemma.

plockade upp bror och åkte till kyrkogården. det är sån kärlek att åka dit med hela familjen. kärlek bygger styrka och utan de där tre hade jag aldrig klarat mig igenom helvetet som döden betyder för oss som är kvar. mötte morfar vid hans pappas grav. kramades och önskade honom en god jul. det är viktigt att ta hand om det man har för rätt vad det är så tas det ifrån en och då finns det ingenting att göra åt det längre.

när vi kom hem var det vara till att koka potatis för här skulle ätas jullunch, pappas hemlagade sillar och den gravade laxen och resten av allt himmelska. och vips så var det kalle. jag kan väl inte vara sämre än resten av svenska befolkningen utan satt bänkad framför det, hur irriterad jag är blir på piff&puff som bara förstör eller den där fågeln, ÅH DEN DÄR FÅGELN!

klockan blev fem och jag och pappa gick till kyrkans julbön. och även om det kanske inte var världens bästa präst så var det mysigt. det kändes härligt att sitta där, ännu en jul och be för de ensamma, frusna och utsatta. och till min förvåning var den julevangeliska texten inte hämtad ur lukas utan ur johannes och till min ännu större förvåning var det så härligt.

när vi kom hem var det klappöppning, iår var det jag som fick bli tomte och krypa under granen så att jag fortfarande plockar barr ur håret. det var mysigt och alla verkade nöjda. jag är lycklig som har min familj, helt tokigt. och det är så mysigt att ha Christoffer här på julen, bara vi, precis som förr.

tiden gick, vi åt middag och pappa hade gjort världens godaste jansson till mig eftersom jag är sär och inte gillar anjovis :D efter maten testade vi buzz som vi fått av tomten i julklapp och det var galet kul. tyvärr gick tiden nu så fort att klockan helt plötsligt blev halv tio och papi var tvungen att börja röra sig mot jobbet. så tillslut var vi bara tre, men ganska glada ändå och när klockan närmade sig elva åkte jag och mamma upp till kyrkan för att gå på midnattsmässan. i kyrkan fanns redan anna och becca och eric som såklart var en trevlig syn. och ja, midnattsmässan gick fort. mamma och jag var som vanligt i varandras sällskap, haha rena barnrumporna xD andreas hade hittat upp till kyrkan och mötte oss när mässan var över. sen begav sig jag, anna, mor och han tillbaka till vårt residens för att spela buzz igen. det gjorde vi och självfallet var jag bäst. andreas och jag var bästa teamet och klockan vår värsta fiende. anna begav sig nångång mellan tre och fyra, om jag inte minns fel. mamma gick och la sig nångång då och vi övriga två spelade tekken. en hård kamp som bevisade att jag inte hade turen på min sida även om jag var bättre. haha!

vid halv sju somnade jag tätt intill andreas, med ett leende på läpparna och ett minne som vittnar om en av de bästa julaftnonarna i hela mitt liv. jag är så otroligt tacksam för den gåvan. <3

god jul,
Caroline.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tomten hälsar´det blir en jul, även i år-då får du ha visor i ditt hår och plåsterförsedda sår med poesi i som en färgklick!MVH Gladiatan